Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Rene Boer top vijftien ONK MX2 Jeugd Heerde

22-3-2012

Rene Boer kwam in actie in de MX2 Jeugd klasse. In de training voelde hij zich gelijk al thuis op de baan. Het rijden ging lekker en toen de tijdtraining begon zocht Rene naar ruimte om een goede tijd op de klokken te gaan zetten. In zijn eerste poging ging hij gelijk achter een snellere rijder aan en kon zich goed optrekken. Helaas ging hij in deze ronde even in de fout en kwam bijna ten val. Later probeerde hij nog een aantal keren aan te zetten en dit werd beloont met een tiende plaats in de tijdtraining.

In de eerste manche pakte Rene een goede start en kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen. In het begin van de wedstrijd had Rene problemen met zijn bril en moest deze noodgedwongen afzetten. Gedurende de wedstrijd begon het rijden steeds beter te gaan en wist de dertiende plaats goed vast te houden. Met een constant tempo reed hij de wedstrijd uit en kwam op een dertiende plaats over de finish.

Ook in de tweede manche kwam Rene goed weg bij de start kwam op een vijfde plaats door de eerste bocht. In de hele eerste ronde wist hij deze positie vast te houden totdat hij ten val kwam. Het duurde even voordat hij zijn wedstrijd kon vervolgen en zijn ritme terug had gevonden. Toen dit het geval was kwam hij goed terug naar voren en wist uiteindelijk nog als vijftiende binnen te komen. Rene blikt met een goed gevoel terug op deze wedstrijd!

Christian Hofstede zette in de MX1 training een zevenendertigste tijd op de klokken. Christian slaagde er niet om een top ronde neer te zetten maar gelukkig was het genoeg voor kwalificatie.

Vanaf de tweede startrij pakte Christian in de eerste manche een goede start maar vanwege een valpartij moest er een herstart plaats vinden. Tijdens deze start zat Christian er minder goed bij maar zat al snel lekker in zijn tempo. In de tweede helft van de wedstrijd begon het rijden nog beter te gaan en wist hij zijn goed geprepareerde Hofstede Honda naar een zevenentwintigste plaats te sturen.

De start van de tweede manche was goed en op een drieëntwintigste plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen. Op het inmiddels loodzwaar geworden circuit kwam Christian gedurende de wedstrijd even een keer ten val. Toch wist hij na een zware manche op een vierentwintigste plaats over de finish te komen.

Karl Timmerman kon het na zijn handblessure in Halle toch proberen in Heerde. In de training van de MX2 klasse ging het nog wat moeizaam maar met een negenendertigste tijd wist hij zich te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de eerste manche begon het goed en na een aantal ronden reed hij op een dertigste plaats. Echter in het midden van de wedstrijd kwam hij ten val en daarna kon hij niet meer terug in zijn ritme komen. Hierdoor zat er in deze manche niet meer in dan een zevenendertigste plaats.

In de tweede manche ging het rijden opnieuw lekker in de beginfase. Wel begon zijn handblessure tegen het einde van de manche op te spelen. Karl kon het stuur helemaal niet meer vasthouden maar wist de wedstrijd wel uit te rijden op een zevenentwintigste plaats.

Aankomende zondag staat de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Mill.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish