Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Donny Bastemeijer top tien plaats ONK MX2 Halle

22-3-2012

Het circuit van Halle heeft een geweldige historie want in het verleden zijn hier al regelmatig wedstrijden om het Wereld – en Open Nederlands Kampioenschap verreden. Zoals ieder jaar lag het circuit er ook dit jaar goed geprepareerd bij met daarin vele verre springschansen. Donny begon zelfverzekerd aan de dag en had er zin in om er tegenaan te gaan. Het rijden ging lekker en ook het zetten van een snelle ronde verliep goed. Donny zette een negende tijd neer en kon hiermee in beide manches een goede startplaats uitzoeken. Marcus Lee Soper kon in de training zijn draai niet goed vinden op het circuit van Halle. Ondanks verwoede pogingen om een snelle tijd op de klokken te zetten, kwam hij uit op een zesendertigste plaats waarmee hij zich wel wist te kwalificeren maar niet op de eerste startrij kon starten.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte zat Donny er goed bij en kon op een tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase ging het rijden lekker en wist hij zich op te werken naar een vijfde plaats. Helaas kreeg hij toen problemen met zijn onderarmen. Deze begonnen hard te worden waardoor hij het moeilijk had om het tempo vast te houden. Donny verloor hierdoor drie plaatsen en kwam moegestreden op een achtste plaats over de finish. Omdat Marcus Lee vanaf de tweede startrij moest starten zat hij er niet goed vooraan bij en kwam pas op een eenendertigste plaats uit de eerste ronde. Fanatiek zette hij de achtervolging in en begon plaatsen winst te boeken. Met nog een aantal ronden te gaan kwam hij aan op een vierentwintigste plaats maar helaas kon hij zijn opmars niet verder zetten omdat hij te kampen kreeg met een klein mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

De start van de tweede manche mislukte finaal voor Donny en hij kon pas rond de dertigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek zette hij de achtervolging in en kwam terug naar een zestiende plaats. Toen kwam de man met de hamer want Donny voelde zich niet meer fit en energieloos. Bastemeijer moest het tempo drastisch laten zakken en eindigde uiteindelijk buiten de punten. Ook in de tweede manche moest Soper vanaf de tweede startrij starten en kwam ditmaal op een negenentwintigste plaats uit de eerste ronde. In de beginfase vond hij het juiste ritme en begon zich op te werken naar voren. Echter in het tweede deel van de wedstrijd begon de vermoeidheid hem parten te spelen waardoor hij uiteindelijk net niet in de punten kwam en genoegen moest nemen met een drieëntwintigste plaats.

Omdat Donny in de tweede manche niet tot scoren kwam, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een dertiende plaats. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat hij na twee wedstrijden op een negende plaats. Deze week zal Donny naar zijn dokter gaan om zijn bloed te laten controleren. Marcus Lee Soper staat op een zevenendertigste plaats in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish