Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Christian Hofstede scoort ONK punt in Halle

22-3-2012

De start van de tweede manche was iets beter en ook in deze manche had hij in het begin een lekker ritme te pakken. Echter na twintig minuten kreeg hij even een dipje en viel van een twintigste plaats terug naar een tweeëntwintigste plaats. In de slotfase zette Hofstede opnieuw aan en wist zich terug te knokken naar een twintigste plaats waarmee hij zijn eerste ONK punt van dit seizoen pakte. In het dagklassement eindigde Christian op een zesentwintigste plaats en in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 bezet hij na twee wedstrijden de eenendertigste plaats.

Voor Karl Timmerman begon de dag in Halle goed in de MX2 klasse. Het rijden ging lekker en hij wist in de beginfase van de training al een goede tijd neer te zetten. In de slotfase zette hij nogmaals aan om zijn tijd te proberen te verbeteren. In het midden van deze ronde ging het flink mis want hij kwam hard ten val en bezeerde hierbij zijn hand en schouder. Karl sloot de training af als eenenveertigste en was dus reserve voor de wedstrijd. Toch mocht hij starten in de eerste manche maar na een aantal ronden kwam hij er al achter dat hij teveel last had van zijn hand en schouder. Karl kon het stuur bijna niet vasthouden en besloot om de wedstrijd te verlaten. In de tweede manche is Timmerman niet meer van start gegaan.

Rene Boer begon in de vrije training van de MX2 jeugd klasse gelijk al snelheid te zoeken. Toen de tijdtraining begon zocht hij naar ruimte om een snelle ronde neer te zetten. Zijn eerste poging verliep goed totdat hij in moest houden voor een gele vlagsituatie. Uiteindelijk werd de training vroegtijdig gestopt omdat deze rijder zich had geblesseerd. Later kregen de rijders opnieuw de kans om een tijd neer te zetten. Rene perste er een snelle ronde uit en sloot de training af op een zestiende plaats.

In de eerste manche kwam Rene niet goed weg bij de start en stond in de eerste ronde ook even stil omdat hij bij een valpartij was betrokken. In de achterhoede kon hij zijn weg vervolgen en zette de achtervolging in op de rijders voor hem. In het begin ging het rijden niet zo lekker maar later in de wedstrijd had Rene toch heel wat goede ronden. Uiteindelijk werd hij op een drieëntwintigste plaats afgevlagd.

De start van de tweede manche was iets beter dan in de eerste manche maar Rene kon in de eerste ronde niet lekker door rijden waardoor er plaatsen verloren gingen. Al snel kwam Rene in zijn ritme en wist vele plaatsen winst te boeken. Later in de manche begon hij wat vermoeid te raken waardoor het tempo naar beneden ging. Toch zette hij door en wist er een negentiende plaats uit te slepen.

In het dagklassement eindigde Rene op een vijfentwintigste plaats en in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat hij na twee wedstrijden op een tweeëntwintigste plaats.

Aankomende zondag gaat het Hofstede MX Team van start bij de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Heerde.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish