Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Sjoerd Lemstra in MX2 Cup race in Mill

27-3-2012

Sjoerd had er veel zin in en had in de aanloop naar dez wedstrijd behoorlijk wat gereden en dit ging beter dan normaal het geval was. Vanwege de grote opkomst moest er in twee groepen worden getraind. Sjoerd zat in de eerste groep en merkte al snel dat het behoorlijk druk was op de baan. In de vrije training verkende hij het circuit en dit ging lekker. In de tijdtrainig ging hij op pad om een snelle tijd op de klokken te zetten. Echter op een moeilijk stuk van de baan maakte hij een inschattingsfout en kwam hard ten val. Sjoerd had zich flink bezeert en het duurde zo'n twee ronden voordat hij weer verder kon. Aan het einde van de training heeft hij het nog wel geprobeerd maar helaas was het te laat. Toch mocht Sjoerd in de groep A starten omdat er een aantal andere rijders waren gediskwalificeerd vanwege het produceren van teveel geluid.

In de eerste manche moest Sjoerd vanaf de tweede startrij starten. Ondanks de pijn kon hij toch redelijk zijn ronden rijden. Vanwege zijn valpartij in de training was hij niet scherp meer en kon door de pijn niet de snelheid maken dij hij normaal heeft. Toch zette hij door en wist er een achtentwintigste plaats uit te slepen.

Tussen de eerste en de tweede manche heeft Sjoerd veel rondgelopen om soepel te blijven. De start van de tweede manche verliep beter en ook het rijden ging makkelijker. Sjoerd reed een constante wedstrijd en wist gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken om uiteindeljk op een vijftiende plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Sjoerd op een twintigste plaats en hier was hij gezien de omstandigheden nog niet ontevreden over. Aankomende zondag staat de volgende wedstrijd op het programma in Westerbork.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish