Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Christian Hofstede scoort ONK punt in Mill

29-3-2012

Op zaterdag ging Christian van start bij de nationale wedstrijd in Mill. Omdat de KNMV het reglement twee dagen voor deze wedstrijd had aangepast waarin stond dat inters nu ook meetellen voor het nationale kampioenschap, besloot Christian om van start te gaan en te proberen zoveel mogelijk punten te scoren. In de training ging het lekker en wist hij een derde tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche pakte hij een slechte start en moest rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Christian zat gelijk lekker in zijn ritme en begon in te lopen op de kopman. Helaas maakte de rijder uit Staphorst in de voorlaatste ronde een inschattingsfout want hij dacht dat hij werd afgevlagd maar moest nog een ronde. Christian zette alles op alles en zat aan het einde van de ronde weer aan het achterwiel van de kopman. Helaas kon hij geen inhaalmanoeuvre meer forceren waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een derde plaats uit de eerste bocht. Gelijk stootte hij door naar de koppositie en bouwde gedurende de wedstrijd een voorsprong op. Toen de tweede man ten val kwam, had hij een gat van veertig seconden. Christian heeft toen geen onnodige risico’s meer genomen en de wedstrijd geconcentreerd uitgereden. Met een voorsprong van dertig seconden won hij de tweede manche. Met deze resultaten won hij ook het dagklassement.

Nadat Christian op zaterdag de nationale wedstrijd had weten te winnen kon hij in de training op zondagochtend zijn ritme niet goed vinden en slaagde er niet in om een goede ronde neer te zetten. Wel wist hij zich met een vierendertigste plaats te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de eerste manche pakte hij een redelijke start en begon rond de vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd. Helaas kwam hij in het midden van de wedstrijd even ten val en viel hierdoor terug naar een achtentwintigste plaats. Christian zette de achtervolging in maar kwam nogmaals ten val en verloor hierdoor nog een plaats. In het resterende deel van de wedstrijd wist hij zich nog terug te knokken naar een achtentwintigste plaats maar meer dan dit zat er in de eerste manche niet in.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ook ditmaal kwam hij rond de vijfentwintigste uit de start. Gedurende de wedstrijd vielen er hier en daar wat rijders op het ondertussen loodzwaar geworden circuit. Omdat Stuwey Reijnders in de laatste ronde een fout maakte en dacht dat hij werd afgevlagd, schoof Christian een positie op en werd op een twintigste plaats afgevlagd. Hiermee scoorde hij een welverdiend ONK punt.

Rene Boer ging op zondag van start in de MX2 jeugd klasse. In de training had hij zijn draai gelijk gevonden op het circuit en pakte in de tijdtraining gelijk ruimte om een goede tijd op de klokken te gaan zetten. Helaas maakte hij in deze ronde een aantal foutjes waardoor hij opnieuw aan moest zetten. Later in de sessie ging Rene nogmaals op pad en ondanks dat het behoorlijk druk was in deze ronde wist hij toch een eenentwintigste tijd neer te zetten.

In de eerste manche reageerde hij goed toen het starthek viel en kwam op een achtste plaats uit de eerste ronde. In de beginfase ging het rijden niet zo lekker waardoor hij een aantal plaatsen prijs moest geven. Later in de wedstrijd kwam hij terug in zijn ritme en wist de wedstrijd netjes uit te rijden op een zestiende plaats.

De start van de tweede manche was nog beter en ditmaal stuurde hij zijn Hofstede Suzuki op een derde plaats door de eerste bocht. In de beginfase wist hij het hoge tempo vooraan goed te volgen en handhaafde zich netjes op een vijfde plaats. Gedurende de wedstrijd viel hij iets terug maar wist de manche toch af te sluiten op een knappe elfde plaats. Met deze positie behaalde Rene zijn beste positie van het seizoen.

Karl Timmerman was in eerste instantie van plan om alleen deel te nemen aan het ONK MX2 in Mill op zondag omdat hij nog niet helemaal hersteld was van zijn in Halle opgelopen handblessure. Echter door de wijziging in het reglement van de KNMV besloot hij om ook op zaterdag van start te gaan bij de nationalen. In de tijdtraining ging het rijden niet lekker met Karl en zette met moeite een zevende tijd op de klokken. In de eerste manche speelde zijn handblessure al na twee ronden op waardoor hij besloot om het rennerskwartier op te zoeken en zijn hand voor de rest van het weekend rust te gunnen. Karl hoopt tijdens het ONK in Emmercompascuum weer hersteld te zijn van zijn handblessure.

In de aanloop naar de wedstrijd in Mill kwam Klaas Hofstede op woensdag ten val en de naweeën hiervan waren op zaterdag duidelijk zichtbaar. Klaas zette een zesde tijd op de klokken in de training en wist de manches af te sluiten op een vijfde en een zevende plaats. Hiermee werd Klaas zesde in het dagklassement.

Aankomende zondag gaat het Hofstede MX Team van start bij de nationale wedstrijd in Westerbork.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish