Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Donny Bastemeijer wint ADAC Youngster Cup

2-4-2012

Nadat Donny op zaterdag de snelste tijd in zijn groep neer had weten te zetten, pakte hij in de eerste manche een hele goede start en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Donny ging voor de overwinning maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. In de tweede manche wilde hij winnen en begon daarom uitermate gemotiveerd aan de wedstrijd. Opnieuw pakte hij op zijn Heli Honda een goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij de koppositie over te nemen en gaf deze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen. Met een tweede en een eerste plaats in de manches won Bastemeijer het dagklassement in Furstlich Drehna. 

Marcus Lee Soper wist zich met een twaalfde tijd in zijn groep ook rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd. Soper voelde zich goed op de baan en daarnaast waren zijn enkels al weer een heel eind hersteld. In de eerste manche pakte hij een hele slechte start en kwam pas op een dertigste plaats uit de eerste ronde. Met snelle rondetijden vocht hij zich terug naar voren en wist met een veertiende plaats zeven ADAC punten te scoren. De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een twintigste plaats uit de eerste ronde. Het rijden ging lekker en hij wist zich op te werken naar een vijftiende plaats. Helaas werd zijn opmars onderbroken door een valpartij waardoor hij helemaal terugviel naar een zevenentwintigste plaats. Na zijn valpartij herstelde hij zich goed en wist zich uiteindelijk nog terug te knokken naar een twintigste plaats waarmee hij het laatste ADAC punt pakte. In het dagklassement eindigde Soper op een negentiende plaats.

In eerste instantie zou Donny Bastemeijer aankomend weekend van start gaan bij de eerste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in Valkenswaard. Helaas is de rijder uit Heinenoord fysiek niet fit waardoor hij besloten heeft om zich af te melden. De eerstvolgende wedstrijd voor het team is de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Emmercompascuum op 15 april.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish