Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Wisselend succes Heli Motors TNM MX Team in Emmen

17-4-2012

Het had veel geregend in Emmercompascuum en hierdoor had de organisatie in de week voorafgaande aan de wedstrijd maar weinig aan het circuit kunnen doen. De baan was hier en daar drassig en de oplopen van de bulten waren erg verraderlijk. Donny zette verschillende keren aan in de training en sloot de sessie af als elfde. Marcus Lee had het juiste ritme al snel gevonden in de tijdtraining maar hij koos ervoor om een andere tandwiel te proberen, wat achteraf niet beter uitpakte. Toch sloot Soper de training af op een zesentwintigste plaats waarmee hij zich ruimschoots kwalificeerde voor de wedstrijd.

In de eerste manche zat Donny er redelijk goed bij na de start en kwam op een negende plaats uit de eerste ronde. Donny hield goed stand op deze positie en wist na een aantal ronden door te stoten naar een achtste plaats. Helaas kreeg hij toen te kampen met een klein mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Marcus Lee pakte in de eerste manche een hele goede start en zat gelijk lekker in zijn ritme. Helaas kreeg hij wat afzettingslint in zijn achterwiel waardoor hij zijn achterrem even kwijt raakte. Dit kostte hem wat plaatsen maar na een aantal ronden deed hij het weer en wist hij zichzelf nog terug te knokken naar een zestiende plaats.

Belust op revanche ging Donny in de tweede manche van start. Ook ditmaal kwam hij in de top tien uit de eerste ronde. In de beginfase reed hij op een achtste plaats maar viel vervolgens even terug naar een negende plaats. Donny bleef door knokken en kwam in het midden van de wedstrijd terug op een achtste plaats. Het rijden ging niet makkelijk maar toch zette hij door. Echter in de slotfase ging hij nog even in de fout en verloor hierdoor twee plaatsen om uiteindelijk als tiende over de finish te komen. Soper wist ook in de tweede manche een hele goede start te pakken. Hij probeerde in de beginfase om het hoge tempo te volgen en dit ging redelijk goed. Dit brak hem tegen het einde van de wedstrijd op want toen sloeg de vermoeidheid toe. Marcus Lee zette door en wist opnieuw op een zestiende plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigden Donny en Marcus Lee op een dertiende en een veertiende plaats. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Donny op een tiende plaats en na vijf wedstrijden staat Marcus Lee op een eenendertigste plaats. Op 28 mei gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder in Axel.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish