Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Christian Hofstede elfde in ONK MX1 in Emmen

17-4-2012

Met Christian ging het rijden lekker in de training en dit resulteerde in een dertiende tijd. In de eerste manche zat hij er niet goed bij na de start en kwam hierdoor in de eerste ronde in de verdrukking terecht. In de beginfase was het tempo nog niet goed genoeg maar naarmate de wedstrijd vorderde werd dit beter en zo wist de rijder uit Staphorst op een mooie elfde plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij op een twaalfde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase zat hij gelijk lekker in zijn ritme en kon meekomen met de groep die voor hem reed. Helaas kwam hij in de slotfase nog even een keer ten val maar wist wel op een mooie elfde plaats over de finish te komen.

Ook in het dagklassement eindigde Christian op een elfde plaats en in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap is hij opgeklommen naar een zevenentwintigste plaats. Aankomende zondag staat voor Christian de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX1 op het programma in Joure.

Karl Timmerman ging op zaterdag van start bij de clubwedstrijd in Staphorst. Hij begon positief aan de dag door in de tijdtraining een vierde tijd neer te zetten. In de eerste manche ging het rijden niet naar wens en hierdoor kwam hij niet verder dan een derde plaats. In de tweede manche zat hij er beter bij na de start en wist zich al snel op te werken naar een tweede plaats. Lange tijd wist hij stand te houden op deze positie maar toch wist Klaas hem nog te passeren waardoor hij als derde over de finish kwam. Wel wist hij de MX2 klasse te winnen!

Op zondag stond voor Karl de vijfde ONK MX2 van het seizoen op het programma in Emmercompascuum. In de training ging het goed en na een aantal keren aangezet te hebben kwalificeerde hij zich als eenendertigste. In de eerste manche ging het goed ondanks dat hij in de eerste ronde een kleine valpartij mee maakte. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter en beter te gaan en zo wist hij zich op te werken naar voren. In de slotfase wist hij nog een paar belangrijke plaatsen goed te maken om uiteindelijk als negentiende over de finish te komen waarmee hij twee ONK punten scoorde.

De start van de tweede manche begon met een tegenslag want Karl kwam tijdens de eerste ronde hard ten val en moest helemaal achteraan aan de wedstrijd beginnen. Karl kon de wedstrijd goed opbouwen en kwam nog terug naar een achtentwintigste plaats. In het dagklassement legde hij beslag op een zesentwintigste plaats.

Rene Boer wist op zaterdag tijdens de clubwedstrijd in Staphorst twee goede manches te rijden en wist tweede worden in de MX2 A klasse. Op zondag begon hij met een goed gevoel aan de training van het ONK 125cc in Emmercompascuum. Het rijden ging lekker en hij wist er een ronde uit te persen waarmee hij opdat moment op een tiende tijd stond. Later probeerde hij zijn tijd nogmaals te verbeteren maar dit lukte niet waardoor hij de sessie uiteindelijk afsloot als elfde.

In de eerste manche kwam hij rond de veertiende plaats uit de start maar hij wist in de eerste paar ronden gelijk een aantal plaatsen winst te boeken en stootte door naar een negende plaats. Rene hield het tempo hoog en wist gedurende de wedstrijd nog een plaats winst te boeken om uiteindelijk als achtste over de finish te komen.

In de tweede manche kwam hij gelijk in de eerste ronde ten val waardoor hij in de achterhoede voorbij start/finish kwam. Gelukkig werd de wedstrijd afgevlagd waardoor er een herstart plaatsvond. Ditmaal was de start beter en kon hij op een twaalfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij verschillende rijders te passeren en kwam na een aantal ronden aan op een achtste plaats. Later in de wedstrijd moest hij nog een positie afstaan en kwam uiteindelijk als negende over de finish.

In het dagklassement eindigde Rene op een zevende plaats en in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat hij na vijf wedstrijden op een zestiende plaats.

Klaas Hofstede zette op zaterdag in Staphorst een derde tijd op de klokken in de training. In de eerste manche ging het rijden lekker maar met nog drie ronden te gaan remde hij zijn machine een keer stil en viel hierdoor terug naar een vierde plaats. In de tweede manche kwam hij slecht weg bij de start maar al snel kwam hij aan op een vierde plaats. Het duurde niet lang voordat hij de derde plaats in handen nam en tegen het einde van de wedstrijd wist hij ook de tweede plaats nog voor zich op te eisen. In de slotfase deed hij een aanval op de koppositie maar dit lukte niet waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish