Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Hofstede MX Team in Arkel en Marum

3-5-2012

Rene kwam in de eerste manche niet goed weg bij de start maar had het juiste ritme al snel gevonden en knokte zich terug naar een derde plaats. Lange tijd wist hij stand te houden op deze positie totdat hij ten val kwam en uiteindelijk als vijfde over de finish kwam.

De start van de tweede manche was goed en gelijk zat Rene op een vierde plaats. Het rijden ging lekker totdat hij in de tweede ronde te kampen kreeg met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Ralph kende tegenslag in Arkel. Hij kwalificeerde zich als vijfde in zijn groep maar kreeg van de KNMV een minuut tijdstraf omdat zijn motor teveel geluid produceerde. Dit betekende dat hij zich niet had weten te kwalificeren voor de A groep en dus in de B groep moest starten. Ralph kon niets anders doen dan te proberen beide manches te winnen. Ondanks dat hij twee keer een slechte start pakte, wist hij zowel de eerste als de tweede manche winnend af te sluiten.

Op maandag stonden Christian, Karl en Klaas achter het starthek bij de nationale wedstrijd in Marum. Christian had zijn draai al snel gevonden op het moeilijke circuit van Marum en wist de snelste tijd neer te zetten in de MX1 klasse. In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een vierde plaats door de eerste bocht. Na een aantal bochten stootte hij door naar een tweede plaats maar maakte toen een foutje en kwam ten val. Vanaf een vierde plaats moest hij proberen terug naar voren te komen. Helaas kon hij niet meer in zijn ritme komen en moest genoegen nemen met een vierde plaats. Ook in de tweede manche pakte hij een goede start en ditmaal kwam hij op een derde plaats uit de eerste bocht. In de beginfase kwam de tweede man ten val waardoor hij een positie opschoof. Vervolgens richtte hij al zijn peilen op de leider in de wedstrijd en wist al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Met een strak tempo begon hij weg te lopen bij de tweede man en sloot de manche uiteindelijk winnend af met een voorsprong van elf seconden. In het dagklassement eindigde Christian op een tweede plaats en in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij na de wedstrijd in Marum aan de leiding.

Klaas begon de dag met een vijfde tijd in de tijdtraining. In de eerste manche pakte hij een goede start en lag heel even op een derde plaats. Even werd hij terugverwezen naar een vierde plaats maar de rijder uit Staphorst herstelde zich snel en knokte zich terug naar een vierde plaats. Er werd op het scherpst van de snede gestreden maar helaas moest Klaas toch nog een plaats prijsgeven en kwam op een derde plaats over de finish. Ook in de tweede manche zat hij er goed vooraan bij na de start en kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase ging het rijden nog niet lekker maar toen dit wel het geval was, ging hij in de aanval op de rijders voor hem en werkte zich op naar een tweede plaats. In de slotfase kwam hij onder druk te staan van de derde man. Er ontstond een mooi gevecht maar helaas werd dit in het nadeel van Klaas beslist waardoor hij ook in deze manche als derde werd afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat Hofstede op een vierde plaats.

Karl Timmerman kwam in actie in de MX2 klasse. Nadat hij in de tijdtraining een tiende tijd neer had weten te zetten, pakte hij in de eerste manche een redelijke start en kwam op een vijfde plaats uit de eerste bocht. In de beginfase ging het rijden niet lekker en daardoor zakte hij iets terug. Na een drietal ronden begon het beter te gaan en wist hij toch nog op een zesde plaats over de finish te komen.

Ook in de tweede manche pakte hij een goede start en wist als leider uit de eerste bocht te komen. In de beginfase werd hij gepasseerd maar vervolgens wist hij lange tijd stand te houden op deze positie. Helaas maakte hij een klein foutje en viel hierdoor terug naar een vijfde plaats. Helaas viel hij later nog een keer waardoor hij in de tweede manche genoegen moest nemen met een achtste plaats. In het dagklassement eindigde hij op een zevende plaats en in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap bezet hij na de wedstrijd in Marum de zeventiende plaats.

Aankomende zondag gaat het Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Hummelo.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish