Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Karl Timmerman wint NK MX2 in Hummelo

8-5-2012

In de tweede manche was zijn start beter en kon hij op een vierde plaats aan het karwei beginnen. Het rijden ging gelijk goed en hij zette meteen de aanval in op de rijders voor hem en stootte door naar een tweede plaats. Lange tijd wist hij de tweede plaats in handen te houden maar met nog vier ronden te gaan kwam hij even ten val en viel terug naar een derde plaats. Karl reed de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit en wist de manche tot zijn eigen verbazing winnend af te sluiten omdat de motoren van de eerste twee rijders teveel geluid produceerden en door een tijdstraf terugzakten in de uitslag. Met deze resultaten won hij ook het dagklassement in Hummelo.

Christian Hofstede en Klaas Hofstede kwamen ook in actie in Hummelo maar dan in de MX1 klasse. Christian kon in de training geen perfect rondje neerzetten en kwam hierdoor niet verder dan een zesde tijd. In de eerste manche pakte hij een goede start maar in de eerste bocht kwam er een andere rijder in de motor van Christian te hangen waardoor hij zijn weg pas in het middenveld kon hervatten. Al snel had hij het juiste tempo te pakken en begon plaatsen winst te boeken. Het rijden ging lekker en hij wist toch nog terug te komen naar een vierde plaats.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij in de top vijf uit de eerste bocht. Gelijk stootte hij door naar de vierde plaats maar kort daarna ging het mis. De motor van Christian sloeg op een schuine knip vlak voor een schans weg en op de schans gleed de motor nog verder dwars. Hofstede kwam hard ten val en viel hierbij hard op zijn pols. De pijn was te erg om verder te kunnen rijden waardoor Christian in de tweede manche niet tot scoren kwam.

Klaas Hofstede zette in de training een zevende tijd op de klokken. Klaas kwam goed weg bij de start van de eerste manche en dook op een derde plaats de eerste bocht in. In de beginfase moest hij twee plaatsen prijsgeven en viel terug naar een vijfde plaats. Klaas bleef hier rustig onder en reed met constante rondetijden terug naar een vierde plaats. Ook in de tweede manche zat hij gelijk op de derde plaats. In deze manche ging het rijden beter en wist hij de derde plaats de hele wedstrijd in handen te houden. Ook in het dagklassement eindigde Klaas op een derde plaats.

Rene Boer reed een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc in Westerbork. In de tijdtraining ging het lekker en dit resulteerde in een mooie vijfde tijd. In de eerste manche had Rene een slechte start en raakte tot overmaat van ramp ook nog betrokken bij een valpartij. In de achterhoede begon hij aan een inhaalrace. In de beginfase wist hij in een hoog tempo plaatsen winst te boeken, later in de manche ging het rijden iets moeilijker. Toch zette Rene goed door en wist op een elfde plaats over de finish te komen. De start van de tweede manche was beter en na een ronde kwam hij rond de twaalfde plaats voorbij start/finish. In de beginfase ging het rijden niet lekker maar toen hij zijn ritme eenmaal te pakken had, begon hij plaatsen winst te boeken. Na een aantal ronden kwam hij aan op een zesde plaats en deze positie wist hij goed vast te houden tot aan de finishvlag. In het dagklassement eindigde Rene op een achtste plaats.

Ralph Slager ging op zaterdag van start bij een clubwedstrijd in St. Isidorushoeve. In de training ging het rijden lekker en ook de baan lag er goed bij. In de eerste manche zat hij er niet goed met de start en moest in het middenveld aan de wedstrijd beginnen. Ralph werkte zich op naar een derde plaats maar moest in de slotfase nog een plaats prijsgeven en kwam op een vierde plaats over de finish. In de tweede manche was zijn start hetzelfde en ook in deze manche ging het rijden weer goed. Helaas kwam hij in de eerste ronde even ten val. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een inhaalrace en wist nog helemaal terug te komen naar een achtste plaats. In de superklasse zat hij er niet goed bij na de start maar het rijden ging wel goed en dit leverde hem een zesde plaats op. Hier was hij goed tevreden over.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish