Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Klaas Hofstede tweede in NK MX1 Waardenburg

31-5-2012

Christian moest in de training van de MX1 klasse wennen aan het circuit maar na een tijdje begon het beter te gaan en ging het rijden lekker. De rijder uit Staphorst zette verschillende keren aan en sloot de training af op een negende plaats.

In de eerste manche pakte hij een hele goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. In het begin van de wedstrijd miste hij het vertrouwen en zakte terug naar een vijfde plaats. In het midden van de wedstrijd begon het vertrouwen beter te worden en reed hij het gat wat was ontstaan op de vierde man weer dicht. Tevens wist hij de vierde man nog te passeren en begon het gat tot aan Klaas te dichten. In de laatste ronde kwam hij aan het achterwiel maar helaas was de tijd net tekort om nog een aanval in te kunnen zetten waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats.

De start van de tweede manche was iets minder goed maar toch kwam hij nog op een vierde plaats door de eerste bocht. Ook in deze manche miste Christian het vertrouwen in de beginfase. Gelukkig kwam dit later wel weer terug. In de beginfase viel hij terug naar een vijfde plaats maar in het midden van de wedstrijd knokte hij zich terug naar een derde plaats en begon in te lopen op Klaas, die op een tweede plaats reed. Ook in deze manche kwam hij in de slotfase aan het achterwiel maar kwam opnieuw tijd tekort om hem te kunnen passeren. Hierdoor moest Christian genoegen nemen met een derde plaats en eindigde hiermee op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap blijft Christian aan de leiding staan.

Met Karl ging het rijden lekker op het harde circuit van Waardenburg en hij wist in de tijdtraining van de MX2 klasse een zesde tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche kwam hij redelijk weg bij de start en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Op dit circuit is het niet makkelijk om in te halen maar toch slaagde Karl erin om gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken en op een vierde plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was een stuk minder goed en hij kon pas rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase ging het rijden moeilijk maar na drie ronden kwam hij in zijn ritme en knokte zich terug naar een zevende plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een vijfde plaats in het dagklassement en staat nu in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap op een vierde plaats.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish