Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Kwalificatie en tegenslag voor Marcus Lee Soper

5-6-2012

Op zaterdag voelde Marcus Lee zich niet helemaal op zijn gemak op het gladde en technische circuit. Toch wist hij in de pre kwalificatietraining een zestiende tijd in zijn groep neer te zetten en wist hij zich met een achttiende plaats in de kwalificatieheat rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd. In de heat pakte Marcus Lee een goede start maar was teveel bezig met de rijders om zich heen maar met een achttiende plaats was hij in ieder geval rechtstreeks gekwalificeerd voor de wedstrijd.

Als vijfendertigste mocht Marcus Lee oprijden naar het starthek om een plaats te zoeken. Ondanks dat hij ver van buiten moest starten slaagde hij er op zijn goed geprepareerde Honda in om als zevende door de eerste bocht te komen. Helaas voelde Marcus Lee zich niet op zijn gemak tijdens het rijden en was opnieuw teveel bezig met de rijders om zich heen. In de vijfde ronde sloeg helaas het noodlot toe want toen hij in het heetst van de strijd in een bocht zijn voet uit stak, reed iemand anders over zijn voet heen. Marcus Lee voelde gelijk iets kraken en zocht met een van pijn vertrokken gezicht de pits op.

Na deze tegenslag zijn er onmiddellijk foto’s gemaakt in het ziekenhuis. Hierop waren gelukkig geen breuken te zien maar wel heeft hij zijn enkelbanden zwaar opgerekt. Marcus Lee zal het nu even rustig aan moeten doen maar hier is ook tijd voor omdat de volgende wedstrijd om het EK MX2 pas op 15 juli in het Letse Kegums wordt verreden.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish