Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Christian Hofstede wint NK MX1 in Makkinga

29-6-2012

vele regenval viel het circuit van Makkinga nog niet echt tegen op zondagochtend. Echter dit veranderde snel na de trainingen. Christian Hofstede reed in de training lekker zijn rondjes maar slaagde er niet in om een perfecte tijd op de klokken te zetten waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde tijd.

In de eerste manche pakte Christian een goede start maar halverwege het startveld kreeg hij een duw tegen het stuur waardoor hij onderuit ging. Als laatste moest hij aan de wedstrijd beginnen maar had al snel een super tempo te pakken. In de beginfase wist hij al vele rijders te passeren en zo kwam hij na zes ronden aan op een zesde plaats. Een paar ronden later reed hij maar liefst elf seconden harder dan de kopman. In iedere ronde wist hij wel een plaats op te schuiven en kwam twee ronden voor het einde aan op een tweede plaats waarop hij ook finishte.

Bij de start van de tweede manche bleef hij erop zitten en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Na twee ronden viel hij even terug naar een vierde plaats maar omdat de koploper onderuit gleed, schoof Christian weer door naar een derde plaats. Een paar ronden later stootte Christian door naar een tweede plaats. Omdat leider Klaas Hofstede een aantal ronden later ten val kwam, kreeg Christian de koppositie in handen. Al snel wist hij een gaatje te slaan en liep vervolgens iedere ronde iets verder uit. Op gecontroleerde wijze reed hij de wedstrijd uit en werd als winnaar afgevlagd.

Christian won het dagklassement en blijft aan de leiding in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap MX1.  zette een zesde tijd op de klokken in de training. In de eerste manche pakte hij een hele goede start en dook als eerste de eerste bocht in. Helaas moest hij de koppositie al snel afstaan en viel terug naar een tweede plaats. Het tempo van Klaas was net niet hoog genoeg en door een paar kleine foutjes viel hij een paar plaatsen terug. Tegen het einde van de wedstrijd begon het beter te gaan en wist hij de manche af te sluiten op een vierde plaats.

In de tweede manche ging het rijden beter met Klaas. Ondanks dat hij wel een keer een foutje maakte, werkte hij een sterke manche af en wist beslag te leggen op een tweede plaats. Klaas bezet na de wedstrijd in Makkinga de vierde plaats in dit kampioenschap.

Met Karl Timmerman begon de dag in Makkinga goed met een vierde tijd in de tijdtraining. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel klom hij op naar een vierde plaats maar helaas kwam hij toen een aantal keren ten val waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een tiende plaats.hevige regenval en door de onweer werd de tweede manche van de MX2 klasse afgelast.

Rene Boer kwam in actie bij de achtste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc in St. Isidorushoeve. Net op het moment dat Rene aan de training begon was het even droog en de baan lag er buiten verwachting nog goed bij. Rene zette in de tijdtraining een aantal keren aan waarvan zijn tweede ronde de snelste was. Deze tijd leverde hem een vijfde plaats op waarmee hij in beide manches een goede startplaats uit kon zoeken.

In de eerste manche zat hij er goed bij na het vallen van het starthek en kon op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij werkte een constante wedstrijd af en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een derde plaats waarop hij ook tweede manche kon hij rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas ging het in de tweede ronde mis met Rene want voor een bult begon hij te glijden en sprong in de afzetting van de baan. Het duurde lang voordat hij weer weg was en kort daarna kwam hij helaas ook nog ten val. Na deze tegenslag kon Rene niet meer in zijn ritme komen en moest genoegen nemen met een dertiende plaats. Met deze resultaten eindigde Rene in het dagklassement op een zevende plaats.

Aankomende zaterdag komt het Hofstede MX Team aan de start bij de nationale wedstrijd in Markelo. Rene zal uitkomen in het NK 125cc in Axel.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish