Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Donny Bastemeijer op podium in ADAC Gaildorf

31-7-2012

Donny Bastemeijer begon positief aan het weekend door zich op zaterdag als tweede in zijn groep te kwalificeren voor de wedstrijd. Vanwege de vele regenval in de nacht van zaterdag op zondag was het circuit bijzonder modderig en nat in de eerste manche. In de verraderlijke omstandigheden reed Donny een sterke wedstrijd. Hij pakte een goede start en heeft vervolgens de hele wedstrijd op een tweede plaats gereden waarop hij uiteindelijk ook finishte.

In de tweede manche kon Donny op het inmiddels drogere circuit niet in zijn ritme komen en kwam niet verder dan een vijfde plaats. Wel verzekerde Bastemeijer zich van een tweede plaats in het dagklassement en staat na zes wedstrijden op een zesde plaats in de tussenstand om de ADAC Youngster Cup.

Marcus Lee Soper had op zaterdag al snel het juiste ritme te pakken en wist zich met een zevende tijd in zijn groep zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijd.

 

In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start maar door creatieve lijnen te rijden, wist Soper gedurende de wedstrijd vele plaatsen winst te boeken en kwam na een sterke inhaalrace nog terug naar een negende plaats.

Aangezien de baan in de tweede manche een stuk droger was als in de eerste manche lag het er allemaal heel anders bij. Marcus Lee kon niet lekker in zijn ritme komen en kwam hierdoor niet verder dan een eenentwintigste plaats.

In het dagklassement eindigde Marcus Lee op een veertiende plaats en na zes wedstrijden bezet hij  tussenstand de vijftiende plaats. Aankomend weekend staat voor het Heli Motors Honda TNM MX Team de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 op het programma in Loket, Tsjechie.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish