Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Donny Bastemeijer zevende in EK MX2 in Lierop

4-9-2012

In de kwalificatieheat kwam Donny rond de tiende plaats uit de start maar maakte in de beginfase toch even een spannend moment mee. Er kwam een rijder voor hem ten val. Donny kon hem niet ontwijken en sprong op zijn motor. Gelukkig kon hij op de motor blijven zitten en wist nog terug te komen naar een vijfde plaats waarmee hij zich ruimschoots kwalificeerde voor de wedstrijd.

In de eerste manche had Donny tot op tien minuten van het einde enorm veel last van zijn rug. Daarna begon het beter te gaan en was ook zijn snelheid goed. Omdat hij in de beginfase teveel tijd had verloren, moest hij in deze manche genoegen nemen met een zevende plaats.

In de tweede manche kon hij helemaal niet in zijn ritme komen. Het rijden ging totaal niet zoals hij dat wilde en kwam hierdoor niet verder dan een tiende plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een zevende plaats en in de tussenstand om het Europees Kampioenschap is hij opgeklommen naar een zeventiende plaats.

Marcus Lee Soper pakte in zijn kwalificatieheat een goede start en het rijden ging gelijk vanaf het begin lekker. Hij wist op een mooie tiende plaats over de finish te komen en kwalificeerde zich hiermee rechtstreeks voor de wedstrijd.

In de eerste manche kon hij niet in zijn ritme komen en ook had hij wat problemen met de afstelling van zijn vering. Aangezien het allemaal niet ging zoals het hoorde, zat er in deze manche niet meer in dan een negenentwintigste plaats.

In de warm up op zondagochtend werd er flink aan de afstelling van de vering gewerkt en daarna voelde deze een stuk beter aan. In de tweede manche ging het rijden dan ook een heel stuk beter. Marcus Lee pakte een goede start maar kon ook in deze manche niet lekker in zijn ritme komen. Toch wist hij er een negentiende plaats uit te slepen en scoorde hiermee twee EK punten. In het dagklassement eindigde hij op een vijfentwintigste plaats en in de tussenstand om het Europees Kampioenschap staat hij op een eenenvijftigste plaats.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish