Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Donny Bastemeijer op podium ADAC Holzgerlingen

18-9-2012

In de eerste manche kwam Donny goed uit de start en kon op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en hij begon de aanval in te zetten op de rijders voor hem. Gedurende de wedstrijd boekte hij verschillende plaatsen winst en kwam op een mooie derde plaats over de finish. De tweede manche begon met een tegenslag want Donny ging in de fout en moest vanaf een zesendertigste plaats terug naar voren proberen te komen. Hij startte een grote opmars door het veld en wist de ene na de andere rijder te passeren. Na een ijzersterke inhaalrace wist hij nog op een zesde plaats over de finish te komen en verzekerde zich hiermee van de derde plaats in het dagklassement.

Marcus Lee Soper pakte een hele goede start in de eerste manche en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. In de beginfase viel hij terug naar een vierde plaats maar reed vervolgens goed mee. Helaas gooide een valpartij toen roet in het eten waardoor Marcus Lee teleurgesteld op een twintigste plaats over de finish kwam.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Hij reageerde snel toen het starthek viel en dook als eerste de eerste bocht in. In de beginfase lag het tempo net iets te hoog waardoor hij terug zakte naar een vijfde plaats. Helaas hoorde Marcus Lee toen een raar geluid aan de voorkant van de motor. Hij is daardoor gestopt en constateerde dat zijn voorwiel kapot was waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

In de eindstand van het kampioenschap is Donny op een vierde plaats geeindigd en Marcus Lee heeft het kampioenschap op een negentiende plaats afgesloten. Het Heli Motors Honda TNM MX Team zal zich nu gaan voorbereiden op de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Harfsen, die op 21 oktober op het programma staat.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish