Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NEWS: Geen kwalificatie Karl Timmerman EK MX2 Lierop

6-9-2012

Karl begon het weekend op zaterdag redelijk goed met een 22ste tijd in de vrije training. De baan was toen nog vlak waardoor de verschillen tussen de rijders klein waren. In de kwalificatieheat pakte hij een goede start en kwam op een veertiende plaats uit de eerste ronde. Echter na een aantal ronden kwam Karl even ten val en kwam hierdoor buiten de top zestien te rijden. Omdat de beste zestien rijders zich rechtstreeks kwalificeerden, moest Karl het later in de laatste kans opnieuw proberen.

De laatste kans was een tijdtraining. Karl slaagde erin om een goede tijd neer te zetten maar helaas was deze niet snel genoeg waardoor hij de sessie afsloot op een twaalfde tijd.

Via de B finale had Karl alsnog een kans om zich te kwalificeren. Hij moest bij de eerste vier rijders zitten om een plaats te verwerven voor het hoofdprogramma. Karl kwam goed weg bij de start en kon op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij kon het hoge tempo redelijk goed volgen maar kreeg te kampen met een lekke band waardoor hij het tempo moest laten zakken. Karl kwam hierdoor niet verder dan een zesde plaats en kwalificeerde zich hiermee dus niet voor de wedstrijd.

« Back to newspage

EnglishNederlands