Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Donny Bastemeijer achtste in ONK MX2 in Oss

8-3-2012

 Bastemeijer kende een moeilijke eerste manche waarin hij niet verder kwam dan een elfde plaats. In de tweede manche revancheerde hij zich door knap zesde te worden. Marcus Lee Soper heeft deze winter een flinke stap voorwaarts gezet. Marcus Lee viel in de eerste manche helaas uit met een lekke achterband maar kwam in de tweede manche sterk terug en knokte tot in de laatste ronde voor het laatste ONK punt. Helaas lukte dit niet en moest genoegen nemen met een vierentwintigste plaats.

Maar liefst 56 rijders gingen in de training het circuit op om zich te proberen te kwalificeren voor de wedstrijd. Hierdoor was het erg druk in de baan waardoor het zetten van een perfecte ronde moeilijk was. Regelmatig waren er gele vlagsituaties waardoor er door de rijders ingehouden moest worden. Dit resulteerde in een negentiende tijd voor Donny, waar hijzelf niet helemaal tevreden over was. Marcus Lee Soper slaagde er wel in om er een goede tijd uit te persen in de training. Soper sloot de training af op een eenentwintigste plaats, net twee plaatsen achter zijn teammaat Donny Bastemeijer.

In de eerste manche werd Donny bij de start wat ingesloten en kon op een vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In het begin van de wedstrijd ging het rijden niet helemaal naar wens maar naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan. Donny kwam al voor het midden van de wedstrijd aan op een elfde plaats maar meer dan dit zat er in deze manche niet in omdat het gat tot aan de tiende man te groot was om nog dicht te rijden. Marcus Lee begon net buiten de top twintig aan de wedstrijd. Het rijden ging lekker en hij had een goed ritme te pakken. Helaas moest hij in het midden van de wedstrijd de strijd staken omdat hij te kampen kreeg met een lekke achterband.

Gemotiveerd ging Donny in de tweede manche van start. Hij reageerde goed toen het starthek naar beneden klapte en dook op een vierde plaats de eerste bocht in. Het tempo lag erg hoog in de tweede manche maar Donny wist zich goed staande te houden en stuurde zijn Honda naar een mooie zesde plaats. Marcus Lee Soper was in de tweede manche met een groepje van rijders aan het strijden voor het laatste ONK punt. Helaas ging dit punt net aan zijn neus voorbij maar hij heeft deze winter zeker progressie geboekt ten opzichte van vorig jaar.

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Donny op een achtste plaats. Marcus Lee eindigde in Oss op een dertigste plaats in het dagklassement. Aankomende zondag gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder in Halle.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish