Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Heli Motors Honda MX Team ONK in Heerde

22-3-2012

De voorbereiding op de wedstrijd in Heerde verliep voor Donny verre van ideaal. De rijder uit Heinenoord was namelijk de hele week ziek geweest en wist op voorhand niet wat hij van de wedstrijd mocht verwachten. In de training ging het rijden nog niet helemaal lekker maar toch probeerde hij er het beste uit te halen en sloot de tijdtraining uiteindelijk af op een vijftiende plaats. Marcus Lee had het juiste ritme al snel gevonden in de training en wist zich met een vierentwintigste tijd zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de eerste manche pakte Donny een hele goede start en draaide zijn Heli Honda op een vierde plaats door de eerste bocht. In de beginfase hield hij goed stand in de top vijf en later reed hij lang op een zesde plaats. Omdat de vermoeidheid in het tweede deel van de manche parten begon te spelen moest hij het tempo laten zakken en kwam helemaal kapot op een achtste plaats over de finish. Marcus Lee reed in de eerste manche lang op een veertiende plaats. Helaas kwam hij toen drie keer ten val waardoor er vele plaatsen verloren gingen en hij uiteindelijk op een zesentwintigste plaats over de finish kwam. Erg jammer want Marcus Lee liet hiermee zien dat hij de snelheid heeft om punten te scoren.

In de tweede manche kwam Donny op een achtste plaats uit de start. Wetende dat hij niet helemaal fit was, bouwde hij zijn wedstrijd rustig op. De baan was ondertussen loodzwaar geworden maar toch hield Bastemeijer zich goed staande en hield lang stand in de top tien. Echter op een negende plaats rijdend kon hij na een springbult een gevallen rijder niet meer ontwijken en sprong bovenop zijn motor. Dit kostte Donny veel tijd want hij viel helemaal terug naar een negentiende plaats. Na deze tegenslag kwam hij pas lekker in zijn ritme en knokte zich in drie ronden tijd terug van een negentiende naar een dertiende plaats. Donny was tevreden na de wedstrijd in Heerde en hij wil daarom een dankwoord naar zijn team uitbrengen. De motor is goed, alleen nu hijzelf nog maar dat zal ook goed komen! Marcus Lee spoot weg bij de start en kwam op een zesde plaats door de eerste bocht. Het tempo in de top tien lag net iets te hoog voor Soper maar wel hield hij lange tijd stand op een dertiende plaats. Helaas maakte hij met nog twee ronden te gaan een fout in de waves en verloor hierbij vier plaatsen. Moe maar voldaan kwam Marcus Lee op een zeventiende plaats over de finish en scoorde hiermee zijn eerste vier ONK punten van dit seizoen.

Donny eindigde op een negende plaats in het dagklassement en Marcus Lee sloot de dag af op een eenentwintigste plaats. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezet Donny nu de achtste plaats en Marcus Lee staat na de wedstrijd in Heerde op een tweeëndertigste plaats. Aankomende zondag staat de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Mill.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish