Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Heli Motors Honda MX Team in ONK Mill

27-3-2012

De dag begon gelijk met een tegenslag voor Marcus Lee. De organisatie had een diep gat in het circuit opgenomen waar overheen gesprongen kon worden. Marcus Lee deed een poging om er overheen te springen maar kwam tekort en ging hard onderuit. Vanwege de klap blesseerde hij zijn enkels. Ondanks de pijn vervolgde Soper zijn weg en wist zich met een achtendertigste tijd toch nog te kwalificeren voor de wedstrijd. Donny kon zijn ritme nog niet vinden in de training. Hij zette verschillende keren aan om een snelle tijd op de klokken te zetten maar kwam niet verder dan een twintigste tijd.

In de eerste manche pakte Donny een hele goede start en kwam op een achtste plaats uit de eerste ronde. In de beginfase werkte hij zich op naar een zevende plaats en wist hier een aantal ronden op stand te houden. Vervolgens belandde hij in een groepje van rijders die erg aan elkaar gewaagd waren. Helaas kreeg hij kort daarna te kampen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Ondanks dat Marcus Lee in de eerste manche vanaf de tweede startrij moest starten, wist hij toch een redelijk goede start te pakken. Helaas kreeg hij een aantal keren een tik op zijn enkel en verliet met een van pijn vertrokken gezicht het circuit.

Tussen de eerste en de tweede manche heeft Soper door een dokter naar zijn enkels laten kijken en die vertelde hem dat hij beide enkelbanden gescheurd zou hebben. Toch was Marcus Lee vastbesloten om in de tweede manche van start te gaan. De gehele manche heeft hij veel last gehad van zijn enkels maar hij zette goed door en wist toch als achtentwintigste over de finish te komen. Donny kwam in de tweede manche niet goed weg bij de start en kwam pas op een vijftiende plaats uit de eerste ronde. Het rijden ging helemaal niet naar wens en in plaats van dat hij plaatsen winst begon te boeken, viel hij gedurende de wedstrijd terug naar achteren. Donny bleef het proberen maar kwam helaas niet verder dan een twintigste plaats.

In het dagklassement eindigde Donny op een drieëntwintigste plaats en Marcus Lee legde beslag op een dertigste plaats. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Donny na vier wedstrijden op een negende plaats. Marcus Lee bezet na de wedstrijd in Mill de veertigste plaats. Aankomend weekend staat de eerste wedstrijd om de ADAC MX Youngster Cup op het programma in Furstlich Drehna.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish