Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Nick Horsten zesde in ONK 85cc in Mill

27-3-2012

In de tijdtraining ging Nick gelijk aan de slag omdat hij niet dezelfde fout wilde maken als in Heerde. Het rijden ging gelijk vanaf het begin af aan lekker en toen de tijdtraining begon, ging hij gelijk op pad om een snelle tijd op de klokken te zetten. Na een aantal snelle ronden zette hij een negende tijd op de klokken. Hier was hij nog niet tevreden mee en zette nogmaals aan. Hij wist zijn tijd te verbeteren en sloot de sessie af op een mooie zesde plaats.

In de eerste manche pakte Nick een redelijke start en kwam rond de dertiende plaats uit de eerste bocht. In de eerste ronde zette hij gelijk de aanval in en werkte zich op naar een elfde plaats. Nick zette zijn opmars vanaf daar verder en wist zich binnen vier ronden op te werken naar een achtste plaats. De zevende man had opdat moment al een groot gat geslagen en ook Nick had op zijn beurt weer een gat geslagen op de rijders achter hem. In het resterende deel van de wedstrijd heeft Horsten geen onnodige risico’s meer genomen en werd op een achtste plaats afgevlagd.

De start van de tweede manche was redelijk en op een elfde plaats dook Nick de eerste bocht in. Gelijk ging hij in de aanval bij de rijders voor hem en reed mee met de kopgroep. De rijders zaten erg dicht bij elkaar maar Nick wist verschillende keren het verschil te maken en een positie op te schuiven. Na een aantal ronden lag hij op een negende plaats en had mooie gevechten met de rijders die voor hem reden. Hij bleef aanvallend rijden en dit leverde hem nog twee plaatsen winst op. Moe maar voldaan kwam hij op een zevende plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Nick op een zesde plaats en na vier wedstrijden staat hij op een negende plaats in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap. Aankomend weekend neemt Nick deel aan de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in Oirschot.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish