Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Sjoerd Lemstra bij MX2 Cup in Westerbork

2-4-2012

De dag in Westerbork begon positief voor Sjoerd. In de training nam hij zijn tijd om het mulle zandcircuit te verkennen en om de juiste lijnen te vinden die in de tijdtraining van pas konden komen. Toen de tijdtrainig begon, wist hij gelijk in de beginfase al een tweede tijd neer te zetten. Gedurende de sessie viel hij wel een aantal plaatsen terug maar omdat drie rijders met teveel geluid werden gediskwalificeers sloot hij de training af als tweede.

Als vierde mocht Sjoerd in beide manches een plaats zoeken achter het starthek. Voor de eerste manche had hij met verschillende mensen overlegt wat de beste plaats zou zijn om van start te gaan. Hij besloot om helemaal vanaf de rechterzijde te starten omdat daar de grond het meest hard was. Dit pakte goed uit want toen het starthek naar beneden klapte, zat Sjoerd er goed vooraan bij en dook op een tweede tweede plaats de eerste bocht in. Gelijk stootte hij door naar de koppositie en wist deze positie in de eerste vijf ronden netjes in handen te houden. toen maakte de rijder uit Jubbega een klein foutje waarna hij zijn concentratie verloor. Wat Sjoerd ook probeerde, het rijden ging niet meer zoals dat in het begin ging. Dit koste hem uiteindelijk twee plaatsen en werd op een derde plaats afgevlagd.

In de tweede manche ging Sjoerd vanaf dezelfde startplaats als in de eerste manche van start. Wederom kwam hij op een tweede plaats uit de eerste bocht en wist op de eerste bult gelijk de koppositie in handen te nemen. Het rijden ging lekker en Lemstra wist de koppositie in de eerste vijf ronden in handen te houden. Helaas verloor hij toen opnieuw zijn concentratie. Alles werd geprobeerd om het juiste ritme terug te krijgen maar dit lukte niet en ditmaal koste het hem meer plaatsen. Lichtelijk teleurgesteld kwam Sjoerd uiteindelijk op een twaalfde plaats over de finish.

In het dagklassement eidigde Sjoerd op een zesde plaats in Westerbork. Wat ook zeker een positief punt is en wat bewijst dat zijn snelheid goed is, is dat hij in beide manches de snelste tijd wist neer te zetten. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup is de rijder uit Jubbega opgeklommen naar een negende plaats. Op 22 april gaat het kampioenschap verder in Joure.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish