Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Twee podiumplaatsen voor het Hofstede MX Team

3-4-2012

Christian en Karl kwamen aan de start bij de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in Westerbork. Christian zette in de training van de MX1 klasse een redelijk goede ronde neer en keerde met een vijfde tijd opzak terug naar het rennerskwartier. In de eerste manche bleef zijn starthek staan waardoor hij als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Gelijk zat hij lekker in zijn ritme en wist zich in een hoog tempo terug naar voren te knokken. Het duurde niet lang voordat hij weer voorin zat en uiteindelijk wist hij de manche nog op een mooie tweede plaats af te sluiten.

In de tweede manche pakte Christian een redelijke start. In deze manche kreeg hij het juiste tempo niet te pakken en sloot de manche af als vierde. Met deze resultaten eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement. Na twee wedstrijden staat hij op een tweede plaats in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap MX1.

Voor Karl verliep de training in de MX2 klasse moeizaam en sloot de sessie af als negende. In de eerste manche pakte hij een goede start maar helaas raakte hij al snel naast de baan en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging moeizaam vanwege zijn handblessure maar toch knokte hij zich terug naar een dertiende plaats. Helaas zag hij zijn opmars in rook op gaan toen hij met zijn achterwiel in het afzettingslint belandde. Hierdoor verloor hij vele plaatsen en kwam op een drieëntwintigste plaats over de finish.

In de tweede manche kwam hij slecht weg bij de start. Ook het rijden ging niet zoals het hoorde omdat Karl teveel last heeft van zijn handblessure. Toch zette hij door maar meer dan een eenentwintigste plaats zat er niet in voor Timmerman.

Zoals het er nu naar uitziet heeft zijn blessure nog even tijd nodig om te herstellen maar Karl is hoopvol dat hij in Emmercompascuum fit aan de start kan verschijnen.

Rene Boer kwam zondag aan de start bij de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Oirschot. Er werd in twee groepen getraind en Rene moest zich in de tweede groep zien te kwalificeren. Omdat de sporen er in de training nog niet zo goed in lagen, was het moeilijk om een perfecte ronde neer te zetten. Rene zette een aantal keren aan en slaagde er pas in de zesde ronde van de tijdtraining in om zijn snelste tijd neer te zetten waarmee hij de training afsloot als zevende.

In de eerste manche zat Rene er goed bij na de start en kwam op een zevende plaats uit de eerste bocht. In de beginfase wist hij een aantal plaatsen winst te boeken en kwam na een aantal ronden aan op een derde plaats. Rene wist deze positie in het resterende deel van de wedstrijd netjes in handen te houden en kwam op een derde plaats over de finish.

De start van de tweede manche was super en na een goed verlopen eerste ronde kwam hij op een tweede plaats voorbij start/finish. Het rijden ging super totdat Rene naast de baan terecht kwam en mijn zijn hand tegen een paal aan reed. Hij blesseerde hierbij zijn vinger maar wist de wedstrijd toch nog goed uit te rijden op een derde plaats.

Met deze resultaten eindigde Rene op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd staat hij na twee wedstrijden op een vijfde plaats.

Op 15 april staat voor het Hofstede MX Team de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Emmercompascuum.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish