Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Kwalificatie Christian Hofstede GP MX3

11-4-2012

Voor Christian was het zijn allereerste Grand Prix uit zijn leven. Op voorhand wist hij dus niet wat hij ervan kon verwachten. In de eerste twee vrije trainingen ging het rijden lekker. Wel was het even wennen op de baan maar al met al had Christian er een goed gevoel bij. Gemotiveerd ging hij van start in de kwalificatie. ‘’Het rijden in deze heat ging helemaal niet lekker maar gelukkig wist ik er in mijn groep een negentiende tijd uit te persen waarmee ik mij kwalificeerde voor mijn eerste GP’’: aldus de gelukkige crosser uit Staphorst.

De stemming zat er natuurlijk goed in want het is niet niets als je voor het eerst in je leven mag starten in een ronde om het Wereld Kampioenschap. Op maandagochtend verliep de warm up lekker en dit gaf hem een goed gevoel voor de eerste manche. ‘’Toen het starthek viel, kwam ik goed weg maar ik stond aan de buitenkant, wat niet de meest ideale startplaats was. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ik steeds verder naar voren en eindigde op een vierentwintigste plaats. In de tweede manche was de baan heel nat omdat de regen met bakken uit de lucht kwam. In de eerste ronde ging ik even onderuit toen ik een klein stuurfoutje maakte en moest hierdoor in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Een aantal ronden later gleed ik nog een keer onderuit maar verloor hierbij geen plaatsen. Uiteindelijk kwam ik op een drieëntwintigste plaats over de finish en scoorde hiermee net geen WK punten’’.

In het dagklassement eindigde Christian op een zevenentwintigste plaats. Aankomend weekend staat voor het Hofstede MX Team de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Emmercompascuum.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish