Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Christian Hofstede tweede in NK MX1 in Joure

26-4-2012

Klaas Hofstede ging lekker rond in de training en zette een vijfde tijd op de klokken. In de eerste manche pakte Klaas een goede start en wist na een constante wedstrijd op een vierde plaats over de finish te komen.

Met Karl Timmerman ging het rijden niet lekker in de MX2 training en hij kwam na verschillende pogingen niet verder dan een vijftiende plaats. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en reed op een dertiende plaats toen de wedstrijd na drie ronden werd afgevlagd omdat meer dan 80% van de rijders de toegestane geluidsnorm hadden overtreden. Dit was ook de rede dat de rest van de dag werd afgelast. Omdat de wedstrijd na drie ronden werd afgevlagd, telde deze manche niet mee voor de punten.

De tweede manches werden afgelast omdat de maximaal toegestane geluidsnorm flink was overschreden. Aankomende maandag gaat het Nederlands Kampioenschap verder in Marum.

Rene Boer kwam in actie tijdens het NK MX2 Jeugd in Veendam. De training was maar heel kort maar toch slaagde Rene er in om een goede tijd op de klokken te zetten waarmee hij de sessie afsloot op een derde tijd.

In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start maar reed in de eerste paar ronden goed door en werkte zich op tot in de kopgroep. Gedurende de wedstrijd wist hij nog twee rijders te passeren en kwam op dat moment aan op een tweede plaats. Deze positie wist hij tot in de laatste ronde in handen te houden. Helaas maakte hij bij het passeren van achterblijvers een paar foutjes waardoor hij werd gepasseerd en uiteindelijk op een derde plaats over de finish kwam.

Bij de start van de tweede manche kwam Rene goed de eerste bocht uit maar helaas kwam hij in de beginfase tot twee keer toe ten val waardoor hij terugviel tot in de achterhoede. Rene herstelde zich goed en kwam hard terug naar voren. Tot in de laatste ronde bleef hij plaatsen goed maken en werd toch nog op een elfde plaats afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij op een vijfde plaats in het dagklassement.

Voor Rene staat er aankomende zaterdag een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Arkel.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish