Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Karl Timmerman tweede NK MX2 Veendam

25-5-2012

Christian en Klaas Hofstede kwamen in actie in de MX1 klasse. Nadat Christian en Klaas de training op een derde en een zesde tijd hadden afgesloten, begon de eerste manche voor beide rijders met een tegenslag. Christian kwam op een zesde plaats uit de start maar kwam in het gedrang ten val, werd hierbij aangereden en kreeg een voetsteun tegen zijn helm. Hierbij liep hij achteraf een lichte hersenschudding op. Vastbesloten om zijn weg te vervolgen, ging Christian na even te zijn bijgekomen het circuit op om te proberen nog zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. Het rijden ging lekker en hij wist snelle rondetijden op de klokken te zetten. Zijn opmars werd echter nog even een keer onderbroken toen er een rijder vlak voor hem viel. Christian kon hem niet meer ontwijken en kwam ten val. De rijder uit Staphorst zette zijn weg verder en wist er uiteindelijk nog een dertiende plaats uit te slepen. Tussen de manches in had Christian enorm veel hoofdpijn. Toch ging hij in de tweede manche van start maar kwam er tijdens de eerste ronde al achter dat de klap tegen zijn hoofd zijn tol begon te eisen en daarom besloot hij om na de eerste ronde het rennerskwartier op te zoeken. Ondanks deze tegenslag staat Christian nog wel aan de leiding in het Nederlands Kampioenschap.

Ook Klaas kwam in de eerste manche bij de start ten val en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij reed een sterke inhaalrace en werkte zich terug op naar een zevende plaats. Helaas maakte hij nog een fout waarbij er twee plaatsen verloren gingen en hij op een negende plaats over de finish kwam. De start van de tweede manche verliep zonder problemen en ditmaal kon hij op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd reed hij langzaam maar zeker terug naar voren en belandde op een tweede plaats. Helaas kon hij deze positie niet handen houden en werd op een derde plaats afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement.

Ook Rene Boer kwam aan de start in Veendam en kwam uit in de 125cc klasse. In de training had hij niet helemaal de ruimte om een hele goede tijd neer te zetten maar wist er toch een mooie vijfde plaats uit te slepen. In de eerste manche zat hij er helaas niet goed bij na de start en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Al snel had hij het juiste ritme te pakken en begon naar voren te rijden. Rene zette zijn opmars tot in de laatste ronde voort en wist de manche na een sterke inhaalrace af te sluiten op een achtste plaats. In de tweede manche zat hij er goed vooraan bij na de start en dook op een derde plaats de eerste bocht in. Ondanks dat het rijden lekker ging, viel hij in de beginfase terug naar een vierde plaats. Rene werkte vervolgens een constante wedstrijd af en kwam op een mooie vierde plaats over de finish. Met deze resultaten eindigde hij in het dagklassement op een vijfde plaats.

Christian heeft op woensdag al weer even getraind en zal morgen terug achter het starthek verschijnen bij de volgende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in Waardenburg. Ook Klaas en Karl zullen bij deze wedstrijd aan de start verschijnen. Op maandag staat er voor het team een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Axel.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish