Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Hofstede MX Team scoort goed in ONK in Axel

31-5-2012

In de eerste manche zat Christian er niet goed bij met de start maar in de eerste bocht maakte hij gelijk al vele plaatsen goed en kon op een zeventiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk had hij een goed ritme te pakken en gedurende de wedstrijd begon het rijden steeds beter te gaan. Christian werkte zich op naar een veertiende plaats en wist deze positie in handen te houden tot over de finish. Hiermee was hij de zevende Nederlander.

De start van de tweede manche was beter en gelijk in de eerste ronde wist hij een paar rijders te passeren. Op een twaalfde plaats kwam hij uit de eerste ronde en had een goed ritme te pakken. Helaas kwamen er gedurende de wedstrijd nog twee snellere rijders voorbij waardoor hij opnieuw op een veertiende plaats werd afgevlagd. Hiermee was Christian de vijfde Nederlander.

Met Karl Timmerman ging het in de training van de MX2 klasse redelijk en nadat hij verschillende keren had aangezet, sloot hij de training af op een twintigste plaats. In de eerste manche kwam hij slecht weg bij de start en kon rond de vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase ging het rijden moeizaam en pas in het midden van de wedstrijd begon het beter te gaan. Vanaf dat moment kon Karl nog verschillende rijders passeren en kwam op een twintigste plaats over de finish. De start van de tweede manche was beter en ook het rijden ging in deze manche stukken beter. Met een goed ritme kwam op een negentiende plaats uit de eerste ronde en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een zestiende plaats. In de slotfase begon het iets moeizamer te gaan waardoor hij nog een plaats in moest leveren en op een zeventiende plaats over de finish kwam.

Vanwege een gele vlagsituatie kon Rene Boer in de tijdtraining van de 125cc klasse lange tijd geen goede tijd neerzetten. Toen de gevallen rijder weg was, slaagde hij er ook niet meer om er een hele snelle ronde uit te persen waardoor hij genoegen moest nemen met een zestiende tijd. In de eerste manche kwam Rene bij de start ten val en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Na de valpartij kon hij niet echt in zijn ritme komen waardoor hij niet verder kwam dan een zeventiende plaats. Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Rene had in de beginfase een aantal goede ronden en kwam na een aantal ronden op de tiende plaats door. Rene werkte een constante wedstrijd af en wist op een negende plaats over de finish te komen.

Ook Ralph Slager ondervond in de training hinder van de gele vlagsituatie en wist naderhand nog een achttiende tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte Ralph een redelijke start maar omdat hij zijn motor iets te hard de wal in liet lopen, kostte dit hem wat plaatsen. Op een tiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en reed even op een negende plaats. Helaas schoot hij in de vierde ronde over een wal en belandde achter het lint. Het kostte hem veel tijd om zijn weg te vervolgen en kwam op een eenentwintigste plaats terug in de wedstrijd. Tot overmaat van ramp kwam hij twee ronden later opnieuw ten val waardoor er nog een plaats verloren ging. Ralph herstelde zich goed en begon aan een opmars terug naar voren. Dit resulteerde uiteindelijk nog in een veertiende plaats. In de tweede manche pakte Ralph geen goede start en kwam op een vijftiende plaats uit de eerste ronde. Lange tijd reed hij op een veertiende plaats maar het rijden ging niet zoals hij dat wilde. Toch zette hij door en wist er uiteindelijk nog een twaalfde plaats uit te slepen. In het dagklassement legde Ralph beslag op een dertiende plaats.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish