Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Rene Boer zesde in NK 125cc in Halle

5-6-2012

Op zaterdag ging Christian Hofstede van start in een clubwedstrijd in Staphorst. Het rijden ging lekker in de training en hij wist de snelste tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche was zijn reactie goed maar omdat zijn achterwiel te veel spinde kwam hij in het middenveld uit de start. Christian zette de achtervolging in maar toen hij al een aantal ronden achter een bepaalde rijder reed, ging het mis. Deze rijder ging bij het oprijden van een schans ineens naar links waar Christian zat. Christian moest hierdoor zo hard remmen dat hij zijn motor stil remde. Hierdoor viel hij terug naar een laatste plaats en moest opnieuw aan een inhaalrace gaan beginnen. Na deze tegenslag kwam hij niet lekker meer in zijn ritme en werd uiteindelijk als vijfde MX1-rijder afgevlagd.

Geconcentreerd stond hij in de tweede manche achter het starthek. Ditmaal kwam hij goed weg en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk had hij een goed tempo in handen en wist de tweede plaats in de eerste helft van de wedstrijd in handen te houden. Helaas viel hij in het tweede deel van de wedstrijd nog een positie terug omdat Karl Timmerman hem passeerde en kwam op een derde plaats over de finish. Wel won Christian de tweede manche van de MX1 klasse.

In het dagklassement eindigde Christian op een derde plaats in de MX1 klasse.

Ook Rene Boer kwam op zaterdag aan de start in Staphorst. Het rijden ging lekker en in het dagklassement van de MX2A klasse legde hij beslag op een derde plaats. Een dag later stond er voor Rene een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc in Halle op het programma. Vanwege de hevige regenval in de nacht van zaterdag op zondag was de baan nat en modderig in de training. Ook tijdens de training regende het nog waardoor de omstandigheden er niet makkelijker op werden. Rene wist uiteindelijk na verschillende snelle ronden een zesde tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche pakte Rene een hele goede start en kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Deze positie wist hij in de beginfase netjes in handen te houden en na een aantal ronden stootte hij zelfs door naar een derde plaats. Helaas maakte hij een paar ronden later weer een fout waardoor hij twee plaatsen verloor en uiteindelijk op een vijfde plaats over de finish kwam.

Ook in de tweede manche pakte Rene een hele goede start en reed een constante beginfase. Omdat er tijdens de wedstrijd een aantal rijders ten val kwamen, schoof Rene door naar een derde plaats. Ook Rene kwam even ten val en had na deze tegenslag problemen met zijn koppeling. Hierdoor moest hij het tempo laten zakken maar wist er toch een zesde plaats uit te slepen.

In het dagklassement eindigde Rene op een zesde plaats en in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij na zeven wedstrijden op een vijfde plaats.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish