Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Sjoerd Lemstra in top tien MX2 Cup Varsseveld

13-6-2012

Het had op de dagen voorafgaande aan het evenement enorm veel geregend in Varsseveld en hierdoor had Sjoerd een modderballet verwacht. Toen Sjoerd op de baan aan kwam, zag hij dat de baan er perfect bij lag en dat het tot zijn eigen verbazing helemaal droog lag.

In de training moest Sjoerd in de tweede groep trainen. Opdat moment lagen er al wat sporen en lijnen in het circuit. Het rijden ging redelijk goed maar toch had Sjoerd het idee dat het sneller had gekund. Hij zette een zevende tijd neer en mocht hiermee in beide manches als veertiende oprijden naar het starthek.

In de eerste manche koos Sjoerd voor een plaats aan de binnenzijde van het startveld. Hij pakte een goede start en zat gelijk lekker in zijn ritme. De rijder uit Jubbega kon het hoge tempo goed volgen en reed in de beginfase netjes in de top drie. Voor de wedstrijd had Sjoerd iets aan de afstelling van zijn vering veranderd en hier moest hij toch iets aan wennen. Ondanks dit werkte hij een sterke wedstrijd af en wist uiteindelijk op een mooie vijfde plaats over de finish te komen.

Voor de tweede manche had Sjoerd opnieuw een aantal aanpassingen aan de afstelling van zijn vering doorgevoerd. Ditmaal pakte hij een iets mindere start en moest rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Binnen twee ronden wist hij zich terug te knokken naar een achtste plaats maar helaas maakte hij in de derde ronde een flinke fout waardoor hij zijn ritme verloor. Sjoerd probeerde het tempo zo hoog te houden als hij kon maar moest toch toelaten dat verschillende rijders hem wisten te passeren. Sjoerd werd uiteindelijk op een vijftiende plaats afgevlagd en keerde niet helemaal tevreden terug naar het rennerskwartier.

In het dagklassement eindigde Sjoerd op een tiende plaats in Varsseveld. Na de wedstrijd in Varsseveld staat Sjoerd ook op een tiende plaats in de tussenstand. Op 24 juni staat voor Sjoerd zijn thuis wedstrijd in Makkinga op het programma.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish