Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Christian Hofstede tweede NK MX1 Varsseveld

14-6-2012

In de tweede manche pakte Christian kopstart en wist de koppositie in de eerste twee ronden in handen te houden. Toen kwam Eric Leijtens hem voorbij omdat hij gewoon sneller was. Het rijden ging lekker met Christian en hij wist zich de rest van de manche te handhaven op een tweede plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement en staat na acht wedstrijden nog steeds aan de leiding in de strijd om de Nederlandse titel.

Klaas Hofstede zette in de tijdtraining van de MX1 klasse een vijfde tijd op de klokken. In de eerste manche zat hij er goed bij na de start maar in de eerste ronde remde hij zijn machine even stil en viel terug naar een tiende plaats. Klaas herstelde zich goed en kwam gedurende de wedstrijd netjes terug naar een vierde plaats.

Ook in de tweede manche reageerde Klaas goed toen het starthek viel en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas kon hij niet lang van zijn goede start genieten want door een kleine valpartij viel hij terug naar een zevende plaats. Na de valpartij duurde het even voordat hij naar voren wist te komen maar later ging dit beter en kon hij zich toch nog terug knokken naar een vierde plaats. Met deze resultaten eindigde Klaas op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap MX1 staat Klaas op een vierde plaats.

Karl Timmerman ging van start in de MX2 klasse. In de training ging het lekker met Karl en hij wist een derde tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche pakte hij een goede start maar helaas ging het in de eerste ronde mis want Karl kwam ten val en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren proberen te komen. Alles werd op alles gezet en Karl reed een dijk van een inhaalrace om uiteindelijk nog op een vijfde plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Karl kon het hoge tempo goed volgen maar kwam even ten val en dit kostte hem twee plaatsen. Wel wist Karl het gat weer te dichten maar kwam nogmaals ten val en verloor hiermee de aansluiting. Ondanks dat hij het gat wel weer dichtgereden kreeg, kon hij geen aanval meer inzetten en werd op een vierde plaats afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Karl op een vijfde plaats en in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij op een vierde plaats.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish