Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Sjoerd Lemstra kent succesvol weekend in Markelo

4-7-2012

Het weekend begon op zaterdag positief voor Sjoerd want in de tijdtraining wist hij een mooie tweede tijd in zijn groep op de klokken te zetten. Vol goede moed begon hij aan de eerste manche. Op een twaalfde plaats kwam hij uit de start en begon aan een inhaalrace. Het rijden ging lekker en gedurende de wedstrijd wist hij zich terug te knokken naar een zesde plaats.

In de tweede manche pakte Sjoerd kopstart en zette gelijk een hoog tempo in. Samen met de tweede man begon hij weg te lopen bij zijn achtervolgers. Echter toen de tweede man ten val kwam, had Sjoerd een behoorlijk gat op de tweede man. Het rijden ging lekker en lange tijd wist hij zijn voorsprong te consolideren. In de slotfase kwam de tweede man wel iets dichterbij maar Sjoerd had het gevaar gezien en sloot de manche winnend af.

In het dagklassement eindigde Sjoerd op een derde plaats en kon hiermee aan het einde van de dag plaats nemen op het podium.Na zijn goede rijden op zaterdag had Sjoerd het juiste ritme al snel te pakken in de training op zondag. De MX2 Cup klasse moest als eerste trainen voor de zijspannen en dit betekende dat de baan toen nog mooi vlak was. Sjoerd ging als eerste het circuit op en kon lekker zijn ronden rijden. Net voordat de tijdtraining begon, kwam hij langs start/finish en dit was eigenlijk een nadeel. Iets later dan de andere rijders ging Sjoerd op pad om een snelle tijd neer te zetten. Helaas kwam hij in zijn eerste poging even ten val en moest dus opnieuw aanzetten om een tijd te gaan zetten. Deze ronde verliep perfect en hij zette een mooie tweede tijd op de klokken. Later in de sessie kwam er nog een rijder overheen waardoor Sjoerd de training afsloot op een mooie derde tijd.

Als zesde mocht hij oprijden naar het starthek. Voor de eerste manche had Sjoerd de baan goed bekeken want de zijspannen hadden hele diepe sporen in het circuit gelegd. Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam hij rond de vijftiende plaats uit de start. Gelijk zette hij de aanval in en wist zich in de eerste ronde al op te werken naar een zesde plaats. Sjoerd kon het hoge tempo van de rijders voor hem goed volgen en kon lekker mee rijden. Helaas kwam hij even een keer in een korte bocht ten val waardoor hij terugzakte en uiteindelijk genoegen moest nemen met een achtste plaats.

Voor de tweede manche was het circuit helemaal kapot gereden. Sjoerd pakte een hele goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase viel hij even terug naar een derde plaats maar Sjoerd herstelde zich goed en wist in de tweede ronde door te stoten naar de koppositie. Hij had een lekker tempo te pakken maar helaas verloor hij na een aantal ronden de concentratie en dit had tot gevolg dat hij even uit zijn ritme raakte en terug viel naar een derde plaats. In de slotfase begon het rijden weer beter te gaan en wist hij het gaatje tot aan de twee kopmannen te verkleinen. Helaas was de tijd tekort om nog een aanval in te zetten waardoor hij als derde werd afgevlagd.

Op zondag eindigde Sjoerd op een vijfde plaats in het dagklassement. Na elf wedstrijden staat Sjoerd op een elfde plaats in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup. Sjoerd wil Heja Tuning bedanken voor de fijn lopende Suzuki en wil daarnaast al zijn sponsors bedanken voor hun steun in het eerste deel van het seizoen.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish