Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Drie podiumplaatsen Hofstede MX Team in Markelo

6-7-2012

Christian kon in de training niet echt lekker in zijn ritme komen en kwam niet verder dan een zesde tijd. In de eerste manche pakte hij een goede start en begon op een vierde plaats aan de wedstrijd. In de eerste twee ronden slaagde hij er nog niet in om de derde man te passeren waardoor de twee leiders, Eric Leijtens en Klaas Hofstede, een gat hadden weten te slaan. Wel wist Christian gedurende de wedstrijd door te stoten naar een derde plaats en wist deze positie in handen te houden tot over de

Ook in de tweede manche kwam Christian op een vierde plaats uit de start. Ditmaal wist hij wel gelijk de derde plaats in handen te nemen. Tevens kon hij het tempo van Eric Leijtens en Klaas Hofstede goed volgen. De gehele wedstrijd reed hij vlak achter Klaas maar iedere keer zat er een achterblijver in de weg waardoor Klaas een gaatje kon slaan. Telkens dichtte Christian het gat maar slaagde er niet in om Klaas te passeren en werd op een derde plaats afgevlagd. Ook in het dagklassement eindigde Christian op een derde plaats.

Karl Timmerman kwam in actie in de MX2 klasse in Markelo. In de training ging het rijden lekker met Karl en hij wist er een vierde tijd uit te persen. In de eerste manche pakte hij niet zo’n goede start en moest vanaf een plaatsje of tien terug naar voren komen. Dit ging hem goed af want hij wist gedurende de wedstrijd vele rijders te passeren en kwam op een vierde plaats over de finish. De start van de tweede manche was een stuk beter en ditmaal kon hij op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase lag het tempo net iets te hoog voor Karl waardoor hij twee plaatsen prijs moest geven en uiteindelijk op een vierde plaats over de finish kwam. Met deze resultaten eindigde hij ook op een derde plaats in het dagklassement.

Rene Boer kwam aan de start bij het NK 125cc in Axel. Nadat de vrije training was afgelopen zette hij gelijk aan om een goede tijd op de klokken te zetten in de tijdtraining. Deze ronde verliep perfect en hij wist een vijfde tijd neer te zetten.

In de eerste manche reageerde hij goed toen het starthek viel maar bij het insturen van de eerste bocht kwam hij ten val. Als allerlaatste begon hij aan de wedstrijd en moest een inhaalrace rijden. Met grote stappen kwam hij door het veld terug naar voren en tot in de laatste ronde wist hij plaatsen winst te boeken. Na een sterk gereden inhaalrace kwam hij toch nog op een zevende plaats over de finish.

In de tweede manche kwam Rene rond de tiende plaats uit de start en wist in de eerste ronde gelijk door te stoten naar een vijfde plaats. Een paar ronden later nam hij de vierde plaats in handen en begon vervolgens in te lopen op de derde man. Helaas gooide een valpartij roet in het eten waardoor hij uiteindelijk als vijfde over de finish kwam.

Met een zevende en een vijfde plaats in de manches eindigde Rene op een vijfde plaats in het dagklassement.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish