Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Donny Bastemeijer in top tien EK MX2 in Engeland

23-8-2012

Omdat alle klassen in de motorcross tijdens tijdens dit MX GP Festival in actie kwamen, begonnen de trainingen al op donderdag. Voor de Heli Honda-rijders stonden de trainingen op vrijdag op het programma en ook de eerste manche werd op deze dag verreden. Donny kon zijn draai nog niet vinden in de trainingen en het rijden ging dan ook helemaal niet lekker. In de tijdtraining zette Donny verschillende keren aan maar kwam niet verder dan een negentiende tijd. Marcus Lee sloot de training af als vijfentwintigste en beide rijders waren er opgebrand om het in de eerste manche beter te doen.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Donny rond de twintigste plaats uit de eerste bocht en moest aan een inhaalrace beginnen. De verschillen tussen de rijders waren klein en er werd op het scherpst van de snede gestreden. Toch wist de rijder uit Heinenoord gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken en kwam op een veertiende plaats over de finish. Marcus Lee pakte een hele goede start en reed in de beginfase op een vijfde plaats totdat hij ten val kwam. Hierdoor werd Soper teruggeslagen tot achter in het veld. Tijdens zijn inhaalrace werkte hij zich terug op naar een achtentwintigste plaats. Helaas kreeg toen te kampen met een probleem met zijn koppeling waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

In de tweede manche ging het rijden echt lekker met Donny. Bij het uitkomen van de eerste bocht belandde hij even naast de baan en moest vanaf een zeventiende plaats terug naar voren zien te komen. Het rijden ging lekker en hij zat in een goed ritme. Donny wist gedurende de wedstrijd vele rijders te passeren en kwam op een negende plaats over de finish. Marcus Lee pakte net als in de eerste manche een hele goede start en pakte zelfs bijna kopstart. Strijdend in de kopgroep ging het helaas in de eerste ronde mis. Hij kwam op een afstap in een afdaling ten val en kreeg hierbij verschillende rijders over zich heen. De motor van Marcus Lee werd zodanig geraakt dat verder rijden niet meer mogelijk was.

In het dagklassement eindigde Donny op een mooie tiende plaats. Marcus Lee kwam vanwege zijn tegenslagen niet tot scoren in Engeland.  Omdat Donny de eerste drie wedstrijden om het EK MX2 heeft gemist vanwege zijn polsblessures, staat hij nu pas op een vijfentwintigste plaats in de tussenstand. Aankomend weekend zullen beide rijders van start gaan in de ADAC Youngster Cup in Emmercompascuum.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish