Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Donny Bastemeijer een manche top drie ADAC Emmen

28-8-2012

De trainingen werden op zaterdag in perfecte condities verreden. De baan lag er mooi geprepareerd bij en ook het weer was goed. Voor het Heli Motors Honda TNM MX Team begon het weekend positief want Donny Bastemeijer kwalificeerde zich op zaterdag als tweede en Marcus Lee Soper zette in zijn groep een vierde tijd op de klokken. Na de kwalificaties begon het bijzonder hard te regenen en dit hield de hele nacht en op zondag aan. Hierdoor kwam de baan er bijzonder slecht bij te liggen.

In de eerste manche zaten de beide Heli Honda-rijders er goed bij na de start. Marcus Lee pakte kopstart en werd op de voet gevolgd door Donny, die op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. In de zware omstandigheden hield Marcus Lee lange tijd stand op de eerste plaats. Gedurende de wedstrijd viel hij terug naar een derde plaats maar leek deze positie in handen te kunnen houden tot over de finish. Echter in de laatste ronde kreeg hij af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Donny werkte een constante wedstrijd af en wist op een mooie tweede plaats over de finish te komen.

De tweede manche begon met een tegenslag voor Marcus Lee. Hij dook in de kopgroep de eerste bocht in maar kwam ten val en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. In een hoog tempo kwam hij terug naar voren en reed alweer in de punten totdat hij opnieuw een tegenslag te verwerken kreeg en uiteindelijk uit de wedstrijd verdween. Donny Bastemeijer zat er ook in de tweede manche goed bij na de start maar in de beginfase kwam hij ten val waardoor hij terugviel naar een negende plaats. De rijder uit Heinenoord werkte zich gedurende de wedstrijd terug op naar een zevende plaats. Opdat moment was het gat tot aan de zesde man te groot om nog dicht te rijden waardoor Donny genoegen moest nemen met een zevende plaats.

In het dagklassement eindigde Donny op een vierde plaats. In de tussenstand om de ADAC Youngster Cup staat hij op een vijfde plaats. Marcus Lee Soper bezet na zeven wedstrijden de negentiende plaats. Aankomend weekend zullen Donny en Marcus Lee starten in het Europees Kampioenschap MX2 in het Brabantse Lierop.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish