Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Karl Timmerman scoort zes ADAC punten in Emmen

30-8-2012

Op zaterdag lag het circuit van Emmercompascuum er perfect geprepareerd bij en ook de weersomstandigheden waren goed. De gehele zaterdag verliep lekker voor Karl en hij wist zich met een veertiende tijd in zijn groep zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijd op zondag. Echter vlak na de kwalificaties begon het te regenen en dit hield de gehele nacht en ook op zondag aan. Hierdoor veranderde het circuit in een grote modderpoel en waren de omstandigheden compleet anders dan op zaterdag.

Omdat de circuitomstandigheden zodanig slecht waren, besloot Karl samen met bijna alle andere rijders in zijn klasse om de warm up over te slaan. In de eerste manche pakte hij een goede start maar helaas ging het in de eerste bocht bijna mis met Karl. Hij viel bijna om en moest hierdoor ver buiten de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Karl probeerde zijn wedstrijd goed op te bouwen. Echter na een aantal ronden kwam er een wolkbreuk waardoor het overleven werd. Karl knokte door en wist er toch nog een achttiende plaats uit te halen.

Ook in de tweede manche was het circuit super slecht en ook voor deze manche was er een stortbui vlak voor de start. Ook in deze manche was het overleven en dit resulteerde voor Karl in een achttiende plaats.

In het dagklassement eindigde Karl op een eenentwintigste plaats. Aankomend weekend zal Karl starten bij het Europees Kampioenschap MX2 in Lierop.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish