Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Christian Hofstede tweede in het NK MX1

9-10-2012

Christian had nog nooit in Holten gereden en moest daarom in de training even iets wennen aan de baan. Toen hij de baan in zich had opgenomen, bouwde hij zijn snelheid op en ging hij op pad om een snelle tijd op de klokken te zetten. Verschillende keren zette hij aan en dit resulteerde uiteindelijk in een vierde tijd waar Christian tevreden mee was.

In de eerste manche pakte Christian een hele slechte start maar begon al snel plaatsen winst te boeken. Het is op het circuit van Holten niet makkelijk om rijders te passeren maar toch wist Christian de ene na de andere rijder te passeren. Na een aantal ronden kwam hij aan op een vierde plaats in de MX1 klasse. Toen kwam hij achter een rijder die niet zo netjes reed. Toen Christian hem aan de buitenzijde wilde passeren, keek deze rijder waar Christian zat en reed zo tegen hem aan. Dit herhaalde zich een aantal keren waardoor Christian hem niet kon passeren en op een vierde plaats van de MX1 klasse over de finish kwam.

In de tweede manche zat Christian er beter bij na de start en kwam op een vijfde plaats door de eerste bocht. Binnen een aantal ronden wist hij zich op te werken naar een vierde plaats. Helaas werd zijn opmars even onderbroken door een valpartij waardoor hij weer een aantal plaatsen verloor. Na de valpartij herstelde Christian zich goed en wist met een goed ritme terug te komen naar een vierde plaats. Christian hield het tempo strak en wist in de slotfase nog door te stoten naar een derde plaats en verzekerde zich hiermee ook van een derde plaats in het dagklassement.

In de eindstand om het Nederlands Kampioenschap MX1 is Christian op een tweede plaats geeindigd. Op 21 oktober staat voor het Hofstede MX Team de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Harfsen.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish