Adres

Moto Air Holland
Poppenbouwing 15
4191 NZ Geldermalsen

Tel: (0031) 345 57 54 99
Fax: (0031) 345 57 54 98

NIEUWS: Team Nederland derde in Coupe de L'avenir

9-10-2012

Op vrijdag had het enorm veel geregend en ook op zaterdag regende het van tijd tot tijd. De omstandigheden van het circuit waren bijzonder modderig en dit maakte het er voor de rijders niet makkelijker op. Donny vormde samen met Micha Boy de Waal en Lars van Berkel het Nederlandse team. Op zaterdag zette Donny een zevende tijd neer in de kwalificatie en met een achtste en een twaalfde tijd voor Micha Boy de Waal en Lars van Berkel kwalificeerde Team Nederland zich als vijfde voor de wedstrijd op zondag.

Op zondag was het gelukkig droog maar helaas bleven de omstandigheden uitermate modderig. In de eerste manche reed Donny een gecontroleerde wedstrijd en kwam op een derde plaats over de finish. Voor de tweede manche kreeg hij een tegenslag te verwerken. Achter het starthek bleef zijn gas hangen waardoor hij zijn motor terug trok om naar het probleem te kijken. Helaas is sleutelen achter het starthek reglementair niet toegestaan. Donny werd hiervoor gediskwalificeerd. Wel wist hij in de tweede manche nog op een derde plaats over de finish te komen maar helaas was dit tevergeefs.

Omdat ook Micha Boy de Waal en Lars van Berkel goed presteerden in Nismes wist Team Nederland derde te worden in het landenklassement. Over twee weken staat voor het Heli Motors Honda TNM MX Team de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Harfsen.

« Terug naar nieuwsoverzicht

NederlandsEnglish